در متاورس AR&VR

واقعیت مجازی «VR» در متاورس چیست؟

متاورس اغلب به عنوان نوعی واقعیت مجازی (VR) نامیده می شود که در آن کاربران می توانند با یکدیگر در یک محیط تولید شده توسط کامپیوتر ارتباط دو طرفه داشته باشند. در دنیای مجازی metaverse به کاربران اجازه داده می شود کار کنند، بازی کنند و تجربیاتی خارج از تصور داشته باشند.
سه بعدی سازی عنصر اصلی در تولید واقعیت مجازی است، به همین دلیل در شرایط فعلی بازی های ویدئویی مشابه ترین تجربه metaverse را عرضه می کنند. البته تنها مورد سه بعدی بودن بازی های ویدئویی نیست، بلکه اکنون خدمات و ویژگی ‌هایی را ارائه می‌کنند که به دیگر جنبه ‌های زندگی ما نیز ربط دا‌رند.
با قراردادن هدست واقعیت مجازی (VR) روی سر، محیط مجازی در جلوی چشمان کاربر قرار گرفته و بر اساس حرکت سر و بدن با محیط مجازی تعامل برقرار می‌کند. این هدست در کنار گجت‌های دیگر می‌تواند حواس پنج‌گانه را شبیه‌سازی کند تا کاربر تجربه کامل‌تری از فضای مجازی داشته باشد.
بازی ویدئویی Roblox حتی میزبان رویدادهای مجازی مانند کنسرت، دیدارهای حضوری و کنفرانس ها می باشد. بازیکنان دیگر فقط بازی را انجام نمی دهند بلکه از این فضا برای سایر فعالیت ها و بخش هایی از زندگی خود در فضای مجازی نیز استفاده می کنند.
همچنین در بازی Fortnite، که چند نفر همزمان می توانند بازی کنند، حدود 12 میلیون نفر در تور مجازی موسیقی درون بازی حضور داشتند.

واقعیت افزوده «AR» در متاورس چیست؟
فناوری واقعیت افزوده یا Augmented reality با علامت اختصاری AR از اختلاط اطلاعات بصری، شنیداری و احساسی در ارتباط با دنیای واقعی کمک می گیرد تا تجربه فردی را افزایش دهد. مشاغل کوچک و یا شرکت ها از واقعیت افزوده جهت تبلیغ تولیدات یا خدمات خود استفاده می کنند. همچنین در راه اندازی اشکال بازاریابی جدید و گرد آوری داده های یکتای کاربران به کار می رود.
در تکنولوژی AR عناصر پیرامون توسط سنسور دریافت شده و کامپیوتر پردازش می‌کند. سپس المان‌های گرافیکی کامپیوتری و پیش چشمان کاربر به دنیای واقعی وارد شده و به تعامل می‌پردازد. مشابه تجربه تکنولوژی واقعیت افزوده را می‌توان در کارتون‌ها و فیلم‌های سینمایی کودکانه مانند فیلم گارفیلد یا مینیون‌ها دید که در آن‌ها شخصیت‌های کارتونی بدون هیچ واسطه‌ای به دنیای فیزیکی ما اضافه می‌شوند و ما با آن‌ها تعامل برقرار می‌کنیم.
کاربران به آسانی قادرند از طریق یک گوشی هوشمند با واقعیت افزوده AR ارتباط برقرار کنند. استفاده کنندگان می ‌توانند توسط آن حرکات خود را در دنیای فیزیکی کاملا به دست گرفته و کنترل کنند. یکی از نمونه های استفاده از AR در بازی Pokemon GO بوده است. بازیکنان به دلیل ترکیب دوربین گوشی هوشمند با محیط واقعی امکان تجسم پوکمون ‌های مجازی را جلوی روی خود دارد. در این صورت بازیکن می ‌تواند با این جلوه های مجازی برخورد کرده و تعامل نماید.
شرکت Microsoft از چند سال پیش روی این تکنولوژی کار کرده است. اولین هدست واقعیت افزوده به نام HoloLens را در سال 2016 ارائه کرد. این شرکت آن را واقعیت ترکیبی نامیده بود. از طریق این هدست کاربران قادر بودند محیط بازی نرم ‌افزاری را در دنیای فیزیکی اطراف خود احساس کنند. در سال 2019 نسل دوم این هدست و در سال های بعد سرویس Microsoft Mesh را در این رابطه ارائه دادند.

پرینت

 

© طراحی شده توسط بهین استارت

V.1013